Welkom bij GroenGemak

Groen:    Gemak:

Op deze site laten we zien dat het mogelijk is om tegelijk duurzaam te handelen en je gemak te dienen. Het staat hier daarom bol van de mogelijkheden die je zelf onmiddelijk kunt toepassen. En als het wat te ingewikkeld wordt, of als je jouw geval eens wilt doorspreken, dan zijn we je graag van dienst.

Keywords:


GroenGemak is een bedrijf met een simpele missie: mensen, bedrijven en overheidsinstanties begeleiden in de overstap naar duurzame alternatieven voor hun huidige leven. Dat is vaak eenvoudig genoeg, maar vraagt gewoon even gerichte aandacht om gewoontes aan te passen.

We passen de inspirerende principes van Permacultuur en Cradle to Cradle toe om te komen tot innovatieve oplossingen die duurzamer zijn dan de gangbare manieren om dingen te doen. Neem gerust contact op om te horen of we je kunnen helpen met jouw project.

Nieuws: GroenGemak lanceert een PC op 7 Watt die voor bescheiden gebruik een ideale oplossing lijkt: stil, razendsnel beschikbaar en een minimale aanslag op de elektriciteitsrekening. Ook de problemen die gangbare PC's hebben met licenties, virussen en spam zijn opgelost.

GroenGemak publiceert een jaarverslag over 2009, met daarin een opsomming van haar activiteiten gedurende 2009 (zowel succesvol als mislukt) en met een tipje van de sluier over wat 2010 zou kunnen gaan bieden. Een gelukkig nieuwjaar aan iedereen die dit leest!

Net als in 2009, biedt GroenGemak ook nu weer haar Permacultuurcursus aan, gericht op omgeving Enschede. We vinden het nuttig om deze kijk op de wereld onder handbereik van deze omgeving te brengen, en hebben van de bezoekers van vorig jaar het sterke advies gekregen om deze activiteit door te zetten.

Ouder nieuws: GroenGemak spreekt voor de gemeenteraad over de toekomst van onze voedselvoorziening.

Informatie over zonne-energie op de avond van de Dag van de Duurzaamheid, 9-9-2009, in Enschede. Een persoonlijk verhaal over het oogsten van zonne-energie op een doodgewoon dak.

Ouder nieuws: Cursus Permacultuur in Enschede in maart-april 2009.