Informatie over zonne-energie

Groen:    Gemak:

De zon geeft ons een overvloed aan energie, gratis en voor niets. Het enige wat je hoeft te doen is het opvangen, en omzetten in een vorm waarmee je minder afhankelijk wordt van olie en gas. Met de stijgende prijzen voor energie, zeker met de stormachtige stijgingen die er voorspelbaar aan zitten te komen, is dat zo gek nog niet.

Keywords: energie peak oil woonwerk


De zon kan ook helpen om minder overgeleverd te zijn aan de wereld om je heen. De grillen van de markt en de Nederlandse overheid, manipulaties van de oorspronkelijke leveranciers, je koppelt er allemaal van af. Uit eigen ervaring kan (en zal) ik vertellen hoe fijn die onafhankelijkheid wel voelt!

Daarom organiseert GroenGemak met medewerking van Alifa een voorlichtingsavonden over elektriciteit uit de zon. Er leven veel vragen over deze onderwerpen, en die willen we graag beantwoorden. Met wat mazzel ontstaan er zelfs clubs die samen met korting gaan inkopen!

Op 9 september gaat het om elektriciteit uit de zon. We beginnen om 19.30, in wijkgebouw De Magneet in Wesselerbrink; heel Enschede en omstreken is natuurlijk welkom. De avonden kosten elk EUR 3, inclusief een kopje koffie of thee. Voor wie alvast een voorproefje wil is hier alvast een verhaal uit Enschede zelf:

http://groengemak.nl/nl/news/2009-05-31-12-24.solargen-1MWh.html

http://groengemak.nl/nl/article/2008-02-06-15-37.peak-oil.html

/images/superzondag.png

Bij gebleken interesse kunnen we een soortgelijke avond organiseren over warmte uit de zon.

GroenGemak is een bedrijf in Enschede dat duurzame ontwikkeling bevordert, door mensen en bedrijven van informatie te voorzien, en waar nodig techniek te ontwikkelen om verbeterde duurzaamheid te bereiken. We handelen zelf niet in zonne-energie maar vinden ons eigen succesverhaal het vertellen waard.

Materialen: De sheets bij deze presentatie zijn beschikbaar voor download. Geinteresseerde kopers in Enschede wordt aangeraden zich te groeperen op zon-enschede@googlegroups.com, waar verkopende partijen absoluut niet welkom zijn, omdat het initiatief bij de kopers hoort, die zo een cooperatie kunnen vormen. Voor verkopers is er een apart kanaal, zon-verkopers@googlegroups.com, waarop lokale cooperaties (grotere) opdrachten zullen posten met een verzoek om een quote.